Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Φάρος Σίφνος

Ο Φάρος αποτελεί έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό στις νοτιοανατολικές ακτές της Σίφνου. Απέχει 7 χιλ από την πρωτεύουσα του νησιού, την Απολλωνία και 13 χιλ από τις Καμάρες. Το σημερινό μικρό λιμανάκι του οικισμού, αποτελούσε το κύριο λιμάνι της Σίφνου έως και τα τέλη του 17ου αιώνα.
Ο Φάρος βρίσκεται «κρυμμένος» και προστατευμένος μέσα σε έναν φυσικό κόλπο και για αυτό είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για ιδιωτικά σκάφη. Στην δυτική πλευρά της εισόδου στο κόλπο βρίσκεται η εκκλησία της Χρυσοπηγής και στην ανατολική, η εκκλησία του Τίμιου Σταυρού.
Καθώς θα φτάσετε στο Φάρο και θα δείτε μπροστά σας το μικρό λιμανάκι με τα καΐκια, στο δεξή σας χέρι θα δείτε την παραλία του Φάρου, η οποία αποτελείται από άμμο και μικρά βότσαλα. Στην δυτική πλευρά της παραλίας θα δείτε μια μικρή και πανέμορφη εκκλησία. Υπάρχει και δίχτυ για beach volley. Ανατολικά της παραλίας, ακριβώς πίσω από τα υψωμένα σπίτια (υπάρχει μονοπάτι), βρίσκεται η παραλία Γλυφό, με φυσική σκιά και λεπτή άμμο. Η τρίτη παραλία του Φάρου είναι η Φασολού. Βρίσκεται σε ένα κόλπο νοτιοανατολικά του οικισμού, στο δρόμο προς τον Τίμιο Σταυρό. Αποτελείται από βότσαλα και άμμο, διαθέτει παρκινγκ και φυσική σκιά. Εδώ βρίσκεται η αφετηρία του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην εκκλησία της Χρυσοπηγής και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της Σίφνου. Η διάρκεια του είναι περίπου 30 λεπτά, μαζί με την στάση που θα κάνετε για φωτογραφίες στην εκκλησία του Αγ. Χαράλαμπου.    
Η επίσκεψή σας στο Φάρου της Σίφνου, πρέπει να συνδυαστεί με κολύμπι στα πεντακάθαρα και ήρεμα νερά, χαλαρωτική ηλιοθεραπεία και μετά με μια επίσκεψη σε μια από τις ψαροταβέρνες, οι οποίες προμηθεύονται καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μπορείτε να θαυμάσετε τα σπίτια μεταξύ της παραλίας του Φάρου και του Γλυφού και να κατευθυνθείτε ανηφορικά μέσα σε ένα σοκάκι που θα σας δείξουν οι ντόπιοι, το οποίο καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγ. Νικόλα. Αν δεν έχετε δικό σας μέσο μετακίνησης, μπορείτε να περπατήσετε έως την Χρυσοπηγή ή ακόμα πιο μακριά, έως τον Πλατύ Γιαλό (περίπου 5χιλ από το Γλυφό).
Και ο Φάρος, ήταν μια περιοχή της Σίφνου, όπου η αγγειοπλαστική άνθιζε. Δυστυχώς αυτό βρίσκεται πια στο παρελθόν.     
Για να φτάσετε στο Φάρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοπική γραμμή λεωφορείων η οποία ξεκινάει από την Απολλωνία.                 

 
 



Σχόλια

Τα Brands Μας