Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Πλατύς Γιαλός Σίφνος

Πλατύς Γιαλός βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σίφνου, 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Όπως αποδεικνύει το όνομα του, πρόκειται για μια πλατιά ακρογιαλιά. Ο Πλατύς Γιαλός είναι ευρύτερα γνωστός ως παραλία και μάλιστα, ως η μεγαλύτερη της Σίφνου. Η ανάπτυξη όμως των τελευταίων δεκαετιών, μετέτρεψε την περιοχή σε ένα μικρό και ήσυχο τουριστικό θέρετρο. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, θα βρείτε ότι σας χρειάζεται. Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες των οποίων τα πιάτα ειδικεύονται τόσο στα θαλασσινά, όσο και στα κρεατικά. Όποιο και αν προτιμήσετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από την ποιότητα του φαγητού. Στον Πλατύ Γιαλό δεν λείπουν μίνι μάρκετ, beach bars και καφετέριες οι οποίες τις βραδινές ώρες μετατρέπονται σε μπαρ.
Η παραλία του Πλατύ Γιαλού είναι αμμώδη με κέντρα θαλάσσιων σπορ, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο βραβεύεται με γαλάζια σημαία. Επειδή βρίσκεται μέσα σε κόλπο, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν κύματα στην παραλία. Έξω από τον κόλπο, θα βλέπετε τις βόρειες ακτές της ιδιόκτητης βραχονησίδας, της Κιτριανής, η οποία έχει μόνο ένα κτίσμα, την Εκκλησία της Παναγιάς της Κυπριανής. 
Καθώς θα κατευθύνεστε στο Πλατύ Γιαλό από την Απολλωνία, περίπου 4 χιλ μετά την πρωτεύουσα, θα συναντήσετε μεγάλη ευθεία, από την οποία θα βλέπετε μπροστά έναν λόφο με μοναστήρι. Αυτό είναι το Μοναστήρι της Παναγιάς του Βουνού. Η πρώτη ασφαλτούχα διχάλα με δεξιά στροφή που θα συναντήσετε, θα σας οδηγήσει έξω από το μοναστήρι. Δεν θα μετανιώσετε τον κόπο σας, καθώς η θέα στον Πλατύ Γιαλό από εκεί, είναι φοβερή.
Εάν δεν διαθέτετε δικό σας μέσο, στον Πλατύ Γιαλό εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την Απολλωνία.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας