Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Απολλωνία Σίφνος

Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσας της Σίφνου. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού και αποτελεί, όχι μόνο τον σημαντικότερο οικισμό της Σίφνου, μαζί με τις Καμάρες όπου βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι, αλλά και τον κόμβο στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών.
Η Απολλωνία, όπως δηλώνει και η ονομασία του χωριού, ήταν αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα. Από το 1836 αποτελεί την πρωτεύουσα της Σίφνου. Είναι χτισμένη σε μια ξεχωριστή τοποθεσία πάνω σε τρεις λόφους και η θέα του Αιγαίου από την Απολλωνία είναι φανταστική. Κατά την διάρκεια των ημερών με καλή ορατότητα, θα βλέπετε μέχρι και την Αντίπαρο. 
Η Απολλωνία αποτελεί ένα κλασικό δείγμα της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και της «αίσθησης» που προκαλούν τα λευκά σπίτια και τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια στους επισκέπτες. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους έχουν περιηγηθεί στα σοκάκια της Απολλωνίας, είναι οι κρυμμένες εκκλησίες και παρεκκλήσια. Οι πολλές εκκλησίες οι οποίες ακολουθούν την γνωστή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τη Σίφνο. Αξίζει λοιπόν να κάνετε την βόλτα σας κατά την διάρκεια της μέρας, καλύτερα πριν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα για να μην σας ενοχλεί ο ήλιος, ειδικά στις ανηφόρες. Μια ωραία και σύντομη βόλτα που μπορείτε να κάνετε, είναι να φτάσετε στο διπλανό χωριό του Αρτεμώνα με τοπικό Κτελ και αφού το εξερευνήσετε, μπορείτε να κατευθυνθείτε κατηφορικά προς την Απολλωνία χρησιμοποιώντας τις σκάλες που ξεκινάνε από την κεντρική πλατεία.
Η νυκτερινή ζωή της Σίφνου είναι πιο έντονη στην Απολλωνία σε σχέση με τα άλλα μέρη του νησιού. Σε ένα στενό το οποίο ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας, θα βρείτε πολλά μπαράκια όπου ο κόσμος διασκεδάζει μέχρι το πρωί.
Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της Απολλωνίας, μπορείτε να γευτείτε τις παραδοσιακές συνταγές της Σίφνου. Η κουζίνα του νησιού είναι ιδιαίτερη και διαφέρει από αυτήν των υπόλοιπων Κυκλάδων. Ίσως το πιο γνωστό πιάτο, είναι τα Σιφνέικα ρεβίθια. Τα σιροπιαστά γλυκά στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, επίσης θα σας μαγέψουν.   
Η Απολλωνία φιλοξενεί το Λαογραφικό Μουσείου Σίφνου, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων. Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε παραδοσιακές στολές, εργαλεία καθημερινής χρήσης και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι κάτοικοι στο παρελθόν.
Για να φτάσετε από την μια άκρη της Σίφνου στην άλλη, χρησιμοποιώντας τοπικές γραμμές λεωφορείων, πρέπει να περάσετε αναγκαστικά από την Απολλωνία, καθώς τα δρομολόγια ξεκινάνε και τελειώνουν στην πρωτεύουσα. Εκεί επίσης, βρίσκονται οι τράπεζες, το ταχυδρομείο, το ιατρείο και το αστυνομικό τμήμα.         



Σχόλια

Τα Brands Μας