Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Μουσεία στην Σύρο / Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

Το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος έχει καθιερώσει τη Σύρο σε πολυτραγουδισμένο νησί για τις πολυάριθμες ομορφιές της, στεγάζεται στην οικία του, στην ?νω Σύρο.
Είκοσι-τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, η οικία του ανακαινίστηκε και κατόπιν άνοιξε για το κοινό, το έτος 1995. Πρόκειται για ένα παλαιό διώροφο κτήριο, στον κεντρικό δρόμο της Απάνω Χώρας, στην οδό Αγίου Σεβαστιανού 3.
Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου συριανού δασκάλου της Ρεμπέτικης Μουσικής, όπως το δαχτυλίδι και το ρολόι του, τα ρούχα και τα παπούτσια του, διάφορες μαρτυρίες από τη ζωή του, πληθώρα φωτογραφιών και χειρόγραφων κειμένων.
Το Μουσείο, μέσα από αυτή την πλούσια συλλογή, επιχειρεί να αναδείξει τη ζωή και την τέχνη του Μάρκου Βαμβακάρη, και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του για το ρεμπέτικο τραγούδι και τις πολιτισμικές και κοινωνικές προεκτάσεις του.

Ωράριο: (Χειμερινό) Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 13:00
(Θερινό) Καθημερινά από τις 11.00 – 14.00 και από τις 19.00 – 22.00
Τηλέφωνο: 22813 60914

(Καθότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου ενδέχεται να αλλάζει ανάλογα με την εποχή, καλό είναι να τηλεφωνήσετε πρώτα ώστε να σας ενημερώσουν για το πότε είναι ανοιχτά και πότε γίνονται ξεναγήσεις)

 
 



Σχόλια

Τα Brands Μας