Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Χωρια / Φοίνικας Σύρος

Ο Φοίνικας, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Σύρου, το οποίο βρίσκεται μόλις 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού της Ερμούπολης. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για άτομα όλων των ηλικιών, καθώς συνδυάζει τοπίο φυσικής ομορφιάς και ηρεμία, με αρκετά ενεργητικές δραστηριότητες.
Ο Φοίνικας διαθέτει οργανωμένη παραλία, καλυμμένη από χρυσή άμμο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Ο κόλπος στον οποίο βρίσκεται και η παραλία του Φοίνικα, είναι ένα μεγάλο, προστατευμένο από τους ανέμους, φυσικό λιμάνι, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από το λιμάνι της Ερμούπολης. Σε αυτό το λιμάνι, μικρά σκάφη αναψυχής έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν, ενώ δυτικότερα, υπάρχει οργανωμένη μαρίνα, ώστε να εξυπηρετούνται και οι ιστιοπλόοι.
Για όσους μάλιστα επιλέξουν να καταλύσουν στο Φοίνικα, υπάρχει πληθώρα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, που κυμαίνονται σε διάφορες τιμές. Μάλιστα, στο χωριό υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα και τουριστικά μαγαζάκια, καθώς και γραφικές ταβέρνες που προσφέρουν όλων των ειδών τα εδέσματα. Από το χωριό βέβαια, δεν λείπουν οι καφετέριες και τα μπαράκια, όπου εγγυώνται τη διασκέδαση των επισκεπτών από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα.
Οι επισκέπτες του Φοίνικα τέλος, έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τα σπορ στη θάλασσα (ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, κανό), το ψάρεμα (υποβρύχιο και μη), την ποδηλασία (υπάρχουν μαγαζιά για ενοικίαση ποδηλάτων) και την πεζοπορία. Μάλιστα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φοίνικα διοργανώνει κάθε χρόνο, στα τέλη Αυγούστου, τη λεγόμενη «Γιορτή της Κακαβιάς»: Μία γιορτή που συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, απολαυστική κακαβιά (πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό είδος ψαρόσουπας), άφθονο κρασί, χορό και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας