Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Χωρια / Μέγας Γιαλός Σύρος

Ο Μέγας Γιαλός είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και απέχει 9 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σύρου, την Ερμούπολη (ενώ το νοτιότερο άκρο του και η παραλία, απέχει 11 χιλιόμετρα). Για όσους δεν διαθέτουν το δικό τους μέσο μεταφοράς, ο Μέγας Γιαλός, συνδέεται με γραμμές λεωφορείων από την Ερμούπολη και η πρόσβαση στις παραλίες του χωριού είναι αρκετά εύκολη.
Παρόλο που το χωριό αυτό διαθέτει δύο προσβάσιμες παραλίες, εντούτοις είναι χτισμένο κάτω από μία πλαγιά. Στην κορυφή αυτής της πλαγιάς δεσπόζει ένα πανέμορφο ξωκλήσι, αυτό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, απ το οποίο μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη θέα προς τη θάλασσα που κόβει την ανάσα.
Η κύρια παραλία του χωριού, είναι οργανωμένη μόνο σε ένα μικρό τμήμα της και διατηρεί την φυσική ομορφιά της κάθε εποχή. Τα νερά της θάλασσας έχουν μια κρυστάλλινη καθαρότητα και αρχίζουν να βαθαίνουν σε μεγάλη απόσταση από την αμμουδιά. Αυτό σημαίνει πως η παραλία ενδείκνυται και για τα μικρά παιδιά, καθώς δεν παρουσιάζει μεγάλο βάθος οπότε τα παιδιά μπορούν να κολυμπούν ανέμελα σε οποιοδήποτε σημείο. 
Δίπλα ακριβώς από την παραλία, υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, που προσδίδει στο τοπίο μια ιδιαίτερη χροιά. Πίσω από τον ?γιο Αντώνιο, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί με τα πόδια σε έναν ορμίσκο, που ονομάζεται Αμπέλα. Εκεί, υπάρχει μία μικρή και ήσυχη παραλία με αμμουδιά, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ηρεμία του τοπίου, χωρίς πολύ κόσμο.
Τα τουριστικά μαγαζιά στο χωριό γενικά δεν είναι πολλά, όμως ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών. Το ίδιο ισχύει και για τα διάσπαρτα γραφικά ταβερνάκια, τα οποία προσφέρουν κυρίως θαλασσινά και ψαρικά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά. Όσο για τη διαμονή, ο Μέγας Γιαλός προσφέρει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε αρκετά προσιτές τιμές, τα οποία χαρακτηρίζονται από την κυκλαδίτικη απλότητά τους και «δένουν» τέλεια με το φυσικό περιβάλλον.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας