Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Χωρια / Αζόλιμνος

Μόλις 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ερμούπολης, βρίσκεται ο οικισμός της Αζόλιμνου. Αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όλες τις ηλικίες και ιδιαιτέρως προτιμάται από τους πιο νεαρούς επισκέπτες, καθώς η παραλία διαθέτει 3 μεγάλες προβλήτες, απ τις οποίες οι λουόμενοι επιδίδονται σε βουτιές και παιχνίδια εντός κι εκτός νερού.
Η παραλία της Αζόλιμνου είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, με ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ σε άλλο μέρος της, φυσική σκιά προσφέρουν τα πλούσια σε φύλλωμα, αρμυρίκια που φύονται εκεί. Η παραλία είναι καλυμμένη με ανοιχτόχρωμη άμμο, ενώ τα νερά της έχουν ένα βαθύ γαλάζιο χρώμα και βαθαίνουν κλιμακωτά, όσο απομακρύνεται κανείς από τη στεριά.
Όσοι μάλιστα επιθυμούν, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, να απολαύσουν το γεύμα τους, τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους κάπου κοντά στην παραλία, τότε οι καφετέριες και οι ταβέρνες που βρίσκονται πάνω στο δρόμο, ακριβώς πίσω από την παραλία, θα τους ικανοποιήσουν απόλυτα. Οι ταβέρνες διαθέτουν μεγάλη ποικιλία κρεατικών, ψαριών και θαλασσινών, ενώ υπάρχουν φυσικά και τα σουβλατζίδικα, τα οποία προσφέρουν την εναλλακτική του φαγητού «στο χέρι». 
Η πρόσβαση στην Παραλία της Αζόλιμνου είναι πολύ εύκολη ακόμα και για εκείνους που δεν διαθέτουν το δικό τους μεταφορικό μέσο, λόγω των συχνών δρομολογίων των λεωφορείων. Παρόλαυτά, γι αυτούς που διαθέτουν σκάφος ή έχουν ενοικιάσει κάποιο, μπορούν να προσεγγίσουν την Αζόλιμνο, φτάνοντας στο μικρό λιμανάκι που διαθέτει η περιοχή.
Στην Αζόλιμνο, προσφέρονται επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα σε αρκετά προσιτές τιμές στην πλειοψηφία τους, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών που επιθυμούν με μείνουν αφενός κοντά σε μία δημοφιλή παραλία και αφετέρου αρκετά κοντά και στην Ερμούπολη.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας