Έχεις απορία για την Ρόδο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Ρόδος / Ροδος Παραλιες / Αντονι Κουίν Ρόδος

Η παραλία Αντονι Κουίν είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ρόδου. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, στις ανατολικές ακτές. Το πανέμορφο σκηνικό αποτελείται από έναν κόλπο ο οποίος περιβάλλεται από ψηλούς βράχους με πεύκα και βλάστηση, με γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία υπάρχει άμμος βότσαλα και βράχια. Είναι πολύ μικρή σε μήκος, διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά γενικά δεν είναι οργανωμένη. Πάνω από την παραλία υπάρχει μια καντίνα όπου μπορείτε να αγοράσετε καφέ και αναψυκτικά. Στο κέντρο της παραλίας υπάρχει ένας βράχος πάνω στον οποίο χωράνε μερικές ξαπλώστρες, οι οποίες συνήθως είναι πιασμένες από τους πρώτους επισκέπτες του Αντονι Κουίν. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα νερά στο μέρος αυτό είναι παγωμένα και η πιο κατάλληλη εποχή για μπάνιο στο Αντονι Κουίν είναι από τέλη Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου.
Η παραλία προσελκύει κυρίως νέους, τόσο επισκέπτες της Ρόδου, όσο και ντόπιους από όλο το νησί. Το βραχώδες περιβάλλον κάνει την παραλία ένα απίστευτο μέρος για κολύμπι με μάσκα και βατραχοπέδιλα. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί αν απομακρυνθείτε από την ακτή γιατί ο κόλπος προσελκύει συχνά σκάφη.
Η παραλία πήρε το όνομα της από τον γνωστό ηθοποιό Αντονι Κουίν ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», σκηνές της οποίας γυρίστηκαν στον κόλπο. Επίσης, οι φήμες λένε ότι ο ηθοποιός αγόρασε ένα κομμάτι της περιοχής μαγεμένος από την ομορφιά της.
Στο πίσω μέρος της παραλίας βρίσκεται το Λαδικό, άλλος ένας πανέμορφος κόλπος, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε συνδυασμό με το Αντονι Κουίν.
Στην περιοχή υπάρχουν 3 μεμονωμένα ξενοδοχεία, αλλά το πιο κοντινό μέρος με τουριστικές εγκαταστάσεις, ταβέρνες, εστιατόρια κ.ά. είναι το Φαλιράκι, μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά. 
            
 



Σχόλια

Τα Brands Μας