Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Ημερησιες Εκδρομες στη Σαντορινη / Πεζοπορικές Eκδρομές στη Σαντορίνη

 

Η πεζοπορία στη Σαντορίνη είναι μια δραστηριότητα για όλους. Το ηφαιστιογενές τοπίο, τα γραφικά χωριά και οι αμπελώνες, κάνουν την Σαντορίνη έναν από τους καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία σε όλο το Αιγαίο. Οι λάτρεις της φύσης μένουν πάντα ευχαριστημένοι από αυτό που προσφέρει το νησί, τόσο σε επίπεδο ποιότητας μονοπατιών, όσο και σε επίπεδο «ανακαλύψεων» κατά μήκος των διαδρομών.


Αν δεν έχετε σχέση με πεζοπορία, αλλά η Σαντορίνη σας εμπνέει να την δοκιμάσετε συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή, αξίζει να γνωρίζετε ότι θα έχετε αρκετές επιλογές από άποψη θεαμάτων. Η διάρκεια των πεζοπορικών εκδρομών είναι μεταξύ 4 και 5 ωρών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν η φυσική σας κατάσταση είναι επαρκής. Φυσικά κατά την διάρκεια της πεζοπορίας θα κάνετε και στάσεις.
Ανάλογα με το τι σας τραβάει περισσότερο, μπορείτε να διαλέξετε πεζοπορία στα χωριά της Σαντορίνης, πεζοπορία στην δυτική πλευρά του νησιού, όπου δεσπόζουν οι γκρεμοί, εκδρομή στην νότια πλευρά της Σαντορίνης όπου τα κύρια αξιοθέατα της διαδρομής είναι οι παραλίες, και πεζοπορία με σκοπό την εξερεύνηση του αρχαίου πολιτισμού της Θήρας.


Μια που θα βρίσκεστε σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς τόπους στον κόσμο, η πεζοπορία κατά μήκος των γκρεμών είναι η πιο ξεχωριστή από όλες. Εκεί θα βγάλετε πολλές και εντυπωσιακές φωτογραφίες αλλά πιο σημαντικές θα είναι οι αναμνήσεις από τα τοπία που προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η πεζοπορία ξεκινάει από τα Φηρά και ολοκληρώνεται στην Οία.Θα περάσετε από τα γνωστά χωριά του νησιού: Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι. Η διάρκεια της εκδρομής είναι περίπου 4,5 ώρες και κοστίζει 65€ το άτομο. Στην τιμή, όπως και σε όλες τις οργανωμένες πεζοπορικές εκδρομές, περιλαμβάνεται η ξενάγηση και ένα ελαφρύ μεσημεριανό.


Για τους λάτρεις της ιστορίας και της Αρχαίας Ελλάδας, υπάρχει η οργανωμένη εκδρομή η οποία περιλαμβάνει στην διαδρομή της, την Αρχαία Θήρα. Η πεζοπορία ξεκινάει από το Καμάρι με κατεύθυνση την Περίσσα και ακολουθεί τα αρχαία μονοπάτια των πρώτων κατοίκων της Σαντορίνης. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι 4 ώρες και κοστίζει 65€ το άτομο.


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πεζοπορική εκδρομή, η οποία επικεντρώνεται σε επισκέψεις σε εκείνα τα παραδοσιακά χωριά της Σαντορίνης, τα οποία δεν είναι χτισμένα στους γκρεμούς στην δυτική πλευρά του νησιού, αλλά στην ενδοχώρα. Τα χωριά αυτά είναι η Έξω Γωνιά, η Επισκοπή Γωνιά, ο Πύργος, το Εμπορείο, η Μεσσαριά. Αυτοί οι οικισμοί, έχουν παράδοση αιώνων στην παραγωγή κρασιού. Όσον αφορά την πεζοπορία, τα σοκάκια των χωριών, οι μικρές και μεγάλες εκκλησίες είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που θα δείτε. Τα χωριά είναι χτισμένα ανάμεσα από μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, οπότε κατά την διάρκεια της πεζοπορίας θα ανακαλύψετε και το γιατί ο καρπός της σταφίδας της Σαντορίνης είναι τόσο μοναδικός. Και αυτή η εκδρομή διαρκεί 4 ώρες και κοστίζει 65€.


Αλλη μία πρόταση, η οποία έχει θέμα «πεζοπορία δίπλα στη θάλασσα», περιλαμβάνει διαδρομές στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης. Οι εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που θα δείτε στις παραλίες Βλυχάδα και Ασπρη Παραλία, το γνωστό χρώμα της Κόκκινης Παραλίας, θα σας μείνουν αξέχαστα. Η στάση στο γνωστό φάρο δεν θα σας περάσει απαρατήρητη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και μερικές βουτιές στην θάλασσα. Η οργανωμένη πεζοπορική εκδρομή στις νότιες ακτές της Σαντορίνης διαρκεί 4,5 ώρες και κοστίζει 70€ το άτομο.
Αν δεν σας ενθουσιάζει η ιδέα της οργανωμένης πεζοπορίας, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε άφθονο νερό, να φορέσετε καπέλο και κατάλληλα παπούτσια, αντηλιακό είναι επίσης προτεινόμενο, και να ξεκινήσετε την εξερεύνηση!  

 


Σχόλια

Τα Brands Μας