Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Αρχαιολογικοι Χωροι Παρου / Μυκηναϊκή Ακρόπολη - Κουκουναριές


Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Πάρου, βρίσκεται μεταξύ της περιοχής Λιβάδια και της γνωστής παραλίας Κολυμπήθρες, στο λόφο Κουκουναριές. Απέχει 4 χιλιόμετρα από το χωριό της Νάουσας και 9 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου.

Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη, η οποία αποτελούταν από ανάκτορο και οικισμό οχυρωμένο από τείχη, χτίστηκε το 1200 π.Χ.. Μετά από πυρκαγιά, ο οικισμός εγκαταλείφτηκε για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ξανά «ζωντάνεψε» το 1100π.Χ., αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της Γεωμετρικής Περιόδου κατοικήθηκε για άλλη μια φορά, όπου οι αρχαίοι παριανοί έχτισαν ναό προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.

Την επίσκεψη στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη, μπορείτε να την συνδυάσετε με μπάνιο στην παραλία Κολυμπήθρες, η οποία από μόνη της αποτελεί ένα αξιοθέατο της Πάρου. Επειδή η ακρόπολη είναι χτισμένη σε λόφο, μπορείτε να θαυμάσετε όλον το κόλπο της Νάουσας και να βγάλετε ωραίες φωτογραφείς.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για την Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας