Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Θαλασσια Σπορ στη Παρο / Windsurfing στη Πάρο

Windsurfing στη Πάρο, είναι τοπική υπόθεση. Αυτό το νησί των κεντρικών Κυκλαδων, εδώ και χρόνια, είναι ένας από τους κορυφαίους παίχτες στο παγκόσμιο χάρτη του windsurfing. Οι καιρικές συνθήκες οι οποίες δημιουργούνται στη Πάρο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν πνέουν τα μελτέμια, αλλά και τα θαλάσσια ρεύματα, κάνουν το νησί πραγματικό μαγνήτη για τους windsurfers από όλο τον κόσμο. Το ανάγλυφο του εδάφους, μεταξύ Πάρου-Αντιπάρου και Πάρου-Νάξου, στριμώχνει τον άνεμο και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα ισχυρό και σταθερό «πέρασμα» αέρα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που μέχρι πρότινος στην παραλία Νέα Χρυσή Ακτή διοργανωνόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Windsurfing.

Αν δεν έχετε κάνει πότε στην ζωή σας windsurfing, δεν πειράζει. Σε πολλές παραλίες της Πάρου υπάρχουν κέντρα τα οποία, όχι μόνο διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό προς ενοικίαση, αλλά και επαγγελματίες δασκάλους οι οποίοι ασχολούνται με το άθλημα χρόνια και θα σας μάθουν τις τεχνικές και τα κόλπα του windsurfing.

Αναλυτικά οι καλύτερες παραλίες που θα βρείτε εξοπλισμό και μπορείτε να κάνετε μαθήματα windsurfing είναι: στην ανατολική Πάρο η Σαντα Μαρία, Νέα Χρυσή Ακτή, Κολυμπήθρες, Τσουκάλια και στην δυτική Πάρο στην περιοχή της Πούντας.

Βέβαια και σε άλλες παραλίες υπάρχουν κέντρα εκμάθησης windsurfing (όπως στο Μώλο για παράδειγμα), αλλά οι παραπάνω είναι οι πιο δημοφιλείς.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για Windsurfing στη Πάρο, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



Σχόλια

Τα Brands Μας