Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Μουσεια Παρου / Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας Μπενέτου Σκιαδά

Το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας Μπενέτου Σκιαδά είναι μια ξεχωριστή πρόταση για του επισκέπτες της Πάρου. Το μουσείο βρίσκεται στο γνωστό παραθαλάσσιο χωριό Αλυκή, το οποίο βρίσκεται στην νότια Πάρου και απέχει 13 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού, και 22 χιλιόμετρα από την Νάουσα.
Τα έργα του καλλιτέχνη, Μπενέτου Σκιαδά, ο οποίος είναι και αυτοδίδακτος είναι μινιατούρες οι οποίες αναπαριστάνουν διάφορα μνημεία της Ελλάδας, πλοία, καθώς και την φυσική κληρονομιά.
Τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα-μινιατούρες περιλαμβάνουν το φάρο της Ανδρου, το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζωβιότισσας, της Παναγίας της Τήνου και ενός περιστερώνα της, το ενετικό Κάστρου της Παροικιάς, το σπήλαιο της Αντιπάρου, καΐκια καθώς και πολεμικά και εμπορικά πλοία. Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα της συλλογής του μουσείου, το οποίο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στην Αλυκή.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας Μπενέτου Σκιαδά στη Πάρο, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!

 



Σχόλια

Τα Brands Μας