Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Μουσεια Παρου / Λαογραφικό Μουσείο Μάρπησσας

Το Λαογραφικό Μουσείο Μάρπησσας είναι μια απόδειξη του σεβασμού και του πάθους για την ιστορία, των κατοίκων του χωριού. Το μουσείο ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας και της Κοινότητας της Μάρπησσας. Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Μάρπησσας, σε ένα αναπαλαιωμένο πέτρινο σπίτι. Εκεί οι επισκέπτες θα κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην καθημερινότητα των κατοίκων της Πάρου καθώς το μουσείο είναι η αναπαράσταση ενός τυπικού χώρου με παραδοσιακό και αυθεντικό εξοπλισμό. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχόμενου του μουσείου, είναι δωρεές των κατοίκων της Μάρπησσας. Εκεί λοιπόν, θα δείτε έπιπλα και σκεύη, κουζίνα, λουτρό, αποθήκη, χώρο υποδοχής επισκεπτών και πριν την είσοδο, ένα κουρείο.
Το χωριό της Μάρπησσας βρίσκεται στην ανατολική Πάρο, λίγο πριν το Πίσω Λιβάδι και απέχει 11 χιλιόμετρα από την Νάουσα και 16 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως τις 14:00 και από 18:00 έως τις 22:00 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Τηλέφωνο: 2284041217

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Λαογραφικό Μουσείο Μάρπησσας, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!  



Σχόλια

Τα Brands Μας