Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Μουσεια Παρου / Μουσείο Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός»

Το Μουσείο Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός» βρίσκεται στην Μάρπησσα. Ξεκίνησε την λειτουργία του από το 1991, λίγο μετά τον το θάνατο του Νίκου Περαντινού. Αρχικά αποτελούνταν από μια μικρή αίθουσα, αλλά στη συνέχεια, μετά από προσπάθειες των ανθρώπων του μουσείου, τα γλυπτά του καλλιτέχνη βρίσκονται σήμερα σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο με πέντε αίθουσες.
Ο Νίκος Περαντινός θεωρείται ως ένας από του σπουδαιότερους γλύπτες της κλασικιστικής αντίληψη του 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Με καταγωγή από τη Πάρο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1910. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών υπό την εποπτεία του Θωμά Θωμόπουλο καθώς και στο Παρίσι. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση αρχαίων γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Το 1974 ιδρύει την σχολή γλυπτικής στην Πάρο, όπου δίδασκε την τέχνη του στους ντόπιους του νησιού χωρίς αμοιβή. Από τις πολλές βραβεύσεις και τιμές που αποδόθηκαν στον Νίκο Περαντινό, ξεχωρίζει αυτή της Ακαδημίας Αθηνών η οποία του απένειμε το Αριστείο Καλών Τεχνών λίγο πριν το θάνατο του το 1991, καθώς και το Α΄ Εθνικό Βραβείο Εικαστικών Τεχνών το 1972.
Το χωριό Μάρπησσα βρίσκεται στην ανατολική Πάρο, 16 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού και 11 χιλιόμετρα από την Νάουσα.
Ώρες λειτουργίας: Θερινή περίοδος 7:00 έως 15:00 καθημερινά

Τηλέφωνα: 22840-41217, 22840-23851

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Μουσείο Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός» της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!   



Σχόλια

Τα Brands Μας