Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Βόθωνας

Το χωριό του Βόθωνα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Σαντορίνης. Βρίσκεται 4χλμ. νότια των Φηρών, της πρωτεύουσας της Σαντορίνης και μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια της Μεσσαριάς. Η αρχιτεκτονική του Βόθωνα πάντα αφήνει την εντύπωση ότι όλοι έχουν επισκεφθεί το χωριό.
Έχει ήσυχα και όμορφα σοκάκια, χρωματιστά σπίτια, μερικά από τα οποία είναι κληρονομιά του χωριού και κυρίως αυτά που ειναι χτισμένα μέσα στις βραχώδεις πλευρές του φαραγγιού, αρχοντικά που χτίστηκαν τον 19ο αιώνα με αριστοκρατικές πύλες εισόδου.
Ο Βόθωνας, όπως τα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, έχει πολλές θαυμάσιες εκκλησίες οι οποίες απότελούν πόλο έλξης για πολλές φωτογραφίες.
Η εκκλησία της Αγίας ?ννας που χτίστηκε το 1827 είναι αρκετά εντυπωσιακή με το πυργοειδές καμπαναριό και τo ξύλινο ταμπλώ της, αλλά η πιο όμορφη εκκλησία βρίσκεται έξω από το χωριό. Είναι ο ναός της Παναγίας Τρύπας και είναι σκαλισμένη στην ηφαιστιακή πέτρα. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν την εκκλησία σαν κρυσφήγετο κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής. Για να φτάσετε εκεί, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ντόπιο καθώς η τοποθεσία της εκκλησίας είναι αρκετά απομονωμένη. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Σαντορίνης.
Υπάρχουν μερικοί ξενώνες στον Βόθωνα που μπορείτε να μείνετε αλλά πολλούς περισσότερους θα βρείτε στο κοντινό χωριό της Μεσσαριάς.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



 

Σχόλια

Τα Brands Μας