Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Καρτεράδος

Ο Καρτεράδος αποτελεί άλλο ένα γραφικό χωριό της Σαντορίνης. Παρ΄όλο που βρίσκεται μόνο 3χλμ. νότια των Φηρών, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, δεν είναι χτισμένο κοντά στις εντυπωσιακές πλαγιές. Ο Καρτεράδος προσφέρει φανταστική θέα στην ανατολική πλευρά της Σαντορίνης. Πιστεύεται ότι εξαιτίας της τοποθεσίας του οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν την περιοχή σαν κρυσφήγετο όταν οι πειρατές έκαναν απόπειρα εισβολής στην Σαντορίνη.
Κατά τον 19ο αιώνα ο Καρτεράδος ήταν γνωστός ως το μεγαλύτερο χωριό ναυτικών στην Σαντορίνη, επομένως η περιοχή ήταν αρκετά πλούσια.
Όπως και στα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, έτσι κ εδώ η αρχιτεκτονική είναι εντυπωσιακή. Μια ήσυχη απογευματινή βόλτα μέσα στα δρομάκια του Καρτεράδου είναι κάτι που θα απολαύσετε. Στην περιοχή Μπουνίτσο του Καρτεράδου (το χωριό χωρίζεται σε 2 μέρη), μπορείτε να επισκεφθείτε τον παλιό οικισμό με τα υπόσκαπτα σπίτια.
Κάτι το οποίο ξεχωρίζει στο χωριό είναι η εκκλησία της ΄΄Ανάληψης του Σωτήρα΄΄ στο κέντρο του Καρτεράδου. Το εντυπωσιακό του καμπαναριό θα σας τραβήξει την προσοχή. Υπάρχουν επίσης κι άλλες εντυπωσιακές εκκλησίες στο χωριό, όπως ο ?γιος Νικόλαος και τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και studios στον Καρτεράδο, προσφέροντας μια ήσυχη διαμονή και φανταστική θέα της ανατολικής ακτής της Σαντορίνης καθώς και στον τεράστιο αμπελώνα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού.
Ρωτήστε έναν ντόπιο για να σας δώσει οδηγίες προς τον φούρνο Καλησπέρη, όπου μπορείτε να αγοράσετε ψωμί ή κρίθινα παξιμάδια φτιαγμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο!

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας