Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Μεσσαριά

Το χωριό Μεσσαριά βρίσκεται 3,5 χλμ. νοτιοανατολικά των Φηρών, της πρωτεύουσας της Σαντορίνης. Η Μεσσαριά αποτελεί κόμβο καθώς πρέπει να διασχίσετε το χωριό για να συνεχίσετε το ταξίδι σας προς Ακρωτήρι, Καμάρι, Πύργο και άλλους οικισμούς και παραλίες της Σαντορίνης.
Τον 19ο αιώνα, η Μεσσαριά ήταν το βιομηχανικό κέντρο της Σαντορίνης. Μερικά από τα ονόματα βιομηχάνων που παραμένουν αλησμόνητα μέχρι και σήμερα είναι εκείνα του Αργυρού, Βενετσάνου, Νομικού και Μαρκεζίνη. Του τελευταίου τα εργοστασιακά υπολείμματα υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Η έπαυλη του Αργυρού, χτισμένη το 1888, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μεσσαριάς. Είναι ένα εκπληκτικό και καλοδιατηρημένο νεοκλασσικό δόμημα στο κέντρο του χωριού του οποίου το ισόγειο χρησιμοποιείται ως hostel και ο πρώτος όροφος ως μουσείο.
Κάτι που είναι χαρακτηριστικό για την Μεσσαριά είναι ότι στο κέντρο της υπήρχε μια περιοχή με κτήρια και άλλες δομές που ονομαζόταν ΄επίσημη αρχιτεκτονική΄.
Οι αμπελώνες που περιβάλλουν την Μεσσαριά παράγουν την μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού που είναι η κύρια αποσχόληση των ντόπιων κατοίκων. Υπάρχουν δύο οινοποιεία στο χωριό όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις ποικιλίες του παραδοσιακού σαντορινιού κρασιού.
Στην Μεσσαριά θα βρείτε καταλύμματα, μαγαζιά, super markets, κ.α., καθώς πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό μέρος.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας