Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Εμπορείο

Το Εμπορείο απλώνεται στην νότια Σαντορίνη, 11χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά, στους πρόποδες του βουνού του Προφήτη Ηλία. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται ορθό, αλλά το Εμπορείο είναι το μεγαλύτερο χωριό Σαντορίνης, μεγαλύτερο από τα περισσότερα παγκοσμίως γνωστά χωριά του νησιού. Επίσης, έχει τους περισσότερους μόνιμους κατοίκους σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά και οικισμούς στην Σαντορίνη.
Αποτελεί ένα καταπληκτικό μέρος που πρέπει οποσδήποτε να επισκεφτείτε, πράγμα εύκολο επειδή περνάτε αναγκαστικά από το Εμπορείο στο δρόμο για την παραλία Περίσσας ή την παραλία Αγ. Γεωργίου.
Στο Εμπορείο, υπάρχει ένα από πέντε Βενετικά κάστρα που χτίστηκαν στην Σαντορίνη και βρίσκεται στον λόφο του χωριού, σχεδόν στο κέντρο του Εμπορείου. Η είσοδος στο κάστρο, ένας στενός θολωτός διάδρομος, σώζεται μέχρι και σήμερα και ονομάζεται «Πόρτα» από τους ντόπιους.
Στο Εμπορείο μπορείτε επίσης να δείτε τον εντυπωσιακό πύργο του Γουλά. Σύμφωνα με τον μύθο, χτίστηκε από μοναχούς του Μοναστηριού του Αγ. Ιωάννη της Πάτμου ώστε να κρύψουν τους θησαυρούς του μοναστηριού.
Δεν θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία στο Εμποριό, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα στις ταβέρνες του χωριού.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας