Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Φηρά Σαντορίνη

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Η σωστή προφορά είναι Θήρα, που αποτελεί το αρχαίο όνομα της Σαντορίνης. Βρίσκεται στην δυτική ακτή, στο κέντρικό μέρος του νησιού. Τα Φηρά προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η εκπληκτική τους τοποθεσία, 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, χτισμένα στην άκρη μιας πλαγιάς τα κάνει πολύ διάσημα ανάμεσα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η αρχιτεκτονική δομή των Φηρών αντιπροσωπεύει την κυκλαδίτικη τάση. Λευκά σπίτια με μπλέ παράθυρα και πόρτες που χωρίζονται η μια από την άλλη από γραφικά σοκάκια κι ένας μεγάλος αριθμός εκκλησιών είναι απλά ένα δείγμα. Στα Φηρά φιλοξενούνται πολυτελή ξενοδοχεία, τα περισσότερα από αυτά χτισμένα στην άκρη του χωριού, προσφέροντας φανταστική θέα του ηλιοβασιλέματος, του ηφαιστείου, της Θηρασίας και των πλαγιών του νησιού που απλώνονται κατά μήκος της δυτικής ακτής. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εξωτερικές πισίνες και Jacuzzi, καθιστώντας την διαμονή σας πιο άνετη και αξέχαστη. Στα Φηρά θα βρείτε όλων των ειδών ταβέρνες και εστιατόρια. Πολυτελή αλλά και παραδοσιακά, άλλα από αυτά τοποθετούνται στην άκρη της πλαγιάς και άλλα στο κέντρο των Φηρών. Ένα υπέροχο δείπνο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος αποτελεί μια από τις αξέχαστες στιγμές στην Σαντορίνη. Συνίσταται να να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης, μαγειρεμένα με ντόπια υλικά. Μπουτίκ καφετέριες στις πλαγιές των Φηρών επίσης προσφέρουν μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Σε αυτά τα μέρη μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε την θαυμάσια θέα με την παρέα ενός καφέ ή κοκτέϊλ. Τα Φηρά παρουσιάζουν επίσης πολιτιστικό ενδιαφέρον: Υπάρχουν πολλά κτίσματα του 18ου αιώνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαντορίνης το οποίο διαθέτει αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Σαντορίνη και κυρίως από τον πιο ενδιαφέρων αρχαιολογικό τόπο του νησιού, την αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου η οποία θάφτηκε κατά τη διάρκεια της ηφαιστειακής έκρηξης. ?λλα ενδιαφέροντα σημεία είναι το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη το οποίο αποτελεί κέτρο πολιτισμού και τέχνης με πιο ενδιαφέρουσα την έκθεση παλαιών φωτογραφιών της Σαντορίνης πρίν από τον σεισμό του 1956. Κατά την διάρκεια της υψηλής τουριστικής εποχής, μεταξύ του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, στα Φηρά επικρατεί συνωστισμός. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη π.χ. στην έγκαιρη κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, ειδικά αν θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, ή την έγκαιρή κράτηση εισητηρίου σε οργανωμένη εκδρομή. Ακόμα και η εύρεση κατάλληλου σημείου για την απόλαυση του ηλιοβασιλέματος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Αλλά δεν

υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσετε ένα απόγευμα στην Σαντορίνη από έναν περίπατο στα σοκάκια που βρίθουν από μαγαζάκια με σουβενίρ, ρουχισμό, κοσμήματα, τέχνη, κτλ. Ακριβώς κάτω από τα Φηρά βρίσκεται το παλιό λιμάνι της Σαντορίνης. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο από γιότς και άλλα μικρά πλοιάρια. Η πρόσβαση στο λιμάνι μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια, με το τελεφερίκ, ή με τα γαιδουράκια που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες του νησιού. Προτείνουμε να κατεβείτε τα σκαλιά με τα πόδια και στην επιστροφή να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δύο μέσα που προαναφέρθηκαν, καθώς η ανάβαση της πλαγιάς είναι αρκετά κουραστική, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας