Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Οία Σαντορίνη

Η Οία στην Σαντορίνη, είναι ένα από τα πιο γραφικά και γνωστά χωριά του νησιού. Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Σαντορίνης, 11χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού, τα Φηρά. Στο παρελθόν, η Οία ονομαζόταν Πάνω Μεριά. Οι ντόπιοι κάτοικοι της Σαντορίνης ακόμα την αναφέρουν με το παλιό της όνομα. Η Οία, είναι επισκέψιμη από χιλιάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Φιλοξενεί τουρίστες κάθε ηλικίας και κουλτούρας.

Στην Οία βρίσκει κανείς όλα όσα χρειάζεται για ευχάριστες και αξέχαστες διακοπές.

Τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται στην δυτική πλευρά της Οίας, προσφέροντας θέα προς το ηφαίστειο και την καλντέρα που κόβει την ανάσα, καθώς και προς την δυτική πλευρά της Σαντορίνης και τις εντυπωσιακές πλαγιές της. Η Οία επίσης, φιλοξενεί πολυτελείς ταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν φανταστική θέα του ηφαιστείου και του ηλιοβασιλέματος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από ένα δείπνο κατά τη διάρκεια του του πιο διάσημου ηλιοβασιλέματος στον κόσμο. Στα στενάκια της Οίας, θα βρείτε επίσης ταβέρνες που προσφέρουν φανταστικά πιάτα, με ντόπια υλικά.

Το δεύτερο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει, πέρα από την φανταστική θέα, είναι η αρχιτεκτονική. Τα κυκλαδίτικα λευκά σπίτια χτισμένα με τον παραδοσιακό τρόπο από καπετάνιους, οι άπλετες εκκλησίες, χτισμένες στην μνήμη των ναυτικών, σχεδόν όλες με διαφορετικού χρώματος καμπαναριά, είναι σίγουρα κίνητρο για κάθε ενδεχόμενο φωτογράφο. Κατά την περιπλάνηση στα χρωματιστά σοκάκια της Οίας, θα ανακαλύψετε μικρές τουριστικές μπουτίκ όπου μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρς ή κοσμήματα, ή κάποιο δώρο για την οικογένεια σας. Η παρουσία των γκαλερί είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Το νησί είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των καλλιτεχνών. Ζωγράφοι και γλύπτες κατακλύζονται από την ομορφιά της Οίας, θελοντας έτσι να μοιραστούν την δουλειά τους με επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Επίσης, η Οία είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας. Η Οία από μόνη της αποτελεί πολιτιστικό μνημείο, αλλά πέρα από αυτό, το νησί φιλοξενεί ένα ναυτικό μουσείο, τα ερείπια ενός Βενετσιάνικου κάστρου που ανήκε στην οικογένεια των Αργυρών και σήμερα, λόγω της τοποθεσίας του σε έναν λόφο, είναι ένα από τα hot spots της Οίας καθώς προσφέρει φανταστική θέα όλης της Σαντορίνης.

Το γραφικό αυτό χωριό, είναι χτισμένο πάνω σε μια πλαγιά, αλλά διαθέτει και το δικό του λιμανάκι ονόματι Αμμούδι, μια μικρή αλλά πολύ όμορφη κατασκευή με παραδοσιακά ψαροκάϊκα που εφοδιάζουν τις τοπικές ταβέρνες με φρέσκο και νόστιμο ψάρι και θαλασσινά. Στο Αμμούδι υπάρχουν επίσης κάποιες ταβέρνες και καφετέριες. Από αυτό το σημείο, μπορείτε να αναχωρήσετε για ημερήσιες κρουαζιέρες κάνοντας κράτηση μέσω του ξενοδοχείου σας ή μέσω κάποιου από τα γραφεία της Οίας. Μπορείτε να

συμμετάσχετε σε μια κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος,μια αξέχαστη εμπειρία, ή σε μια κρουαζιέρα του γύρου του νησιού κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθείτε αρκετές παραλίες του νησιού.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας