Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Παραλιες / Κόκκινη Παραλία Σαντορίνη

Η Κόκκινη Παραλία είναι μια από τις πιο γνωστές στο κόσμο και μια από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Θήρα και 23 χιλιομέτρων από την Οία. Η Κόκκινη Παραλία πήρε το όνομα της από το κόκκινο χρώμα των βράχων οι οποίοι την περικυκλώνουν, αλλά το σπάνιο αυτό σκηνικό συμπληρώνουν τα μαύρα βότσαλα από τα οποία αποτελείται η παραλία.
Η Κόκκινη Παραλία δεν είναι οργανωμένη, αν και υπάρχουν ομπρέλες  και ξαπλώστρες στις οποίες όμως σπάνια βρίσκει κανείς θέση. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε να φτάσετε νωρίς στην παραλία. Επίσης, πρέπει να έχετε υπόψη ότι και ο χώρος για πετσέτα θαλάσσης μπορεί να είναι ανεπαρκής λόγω πολυκοσμίας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας μάσκα καθώς τα υποθαλάσσια βράχια είναι και αυτά εντυπωσιακά! Επίσης, να είστε έτοιμοι για υψηλές θερμοκρασίες στην Κόκκινη Παραλία. Επειδή είναι προστατευμένη από βόρειους ανέμους, δεν υπάρχει δροσερό αεράκι. 
Η επίσκεψη στην Κόκκινη Παραλία μπορεί να συνδυαστεί με περιήγηση στο αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου ανακαλύφθηκε ο διάσημος αρχαίος οικισμός θαμμένος κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα.
Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και να συνεχίσετε με τα πόδια, περίπου 10 λεπτά, ή με καραβάκι από Περίσσα. Προς Κόκκινη Παραλία εκτελούνται επίσης δρομολόγια τοπικών λεωφορείων.    

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τις παραλίες της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας