Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Μαράθι

Το Μαράθι είναι ένας μικρός οικισμός στην ορεινή Πάρο, 5 χιλιόμετρα ανατολικά της Παροικιάς, της πρωτεύουσας της Πάρου και 11 χιλιόμετρα νότια της Νάουσας. Το Μαράθι με τα λίγα του σπίτια, δεσπόζει πάνω από μία μεγάλη πεδιάδα αλλά, το κύριο αξιοθέατο της περιοχής είναι τα αρχαία λατομεία μαρμάρου, τα οποία βρίσκονται 2 χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού. Τα λατομεία παίζανε σημαντικό ρόλο στην Αρχαία Ελλάδα. Εδώ γινόταν η εκσκαφή των πρώτων υλών για πολλά έργα των αρχαίων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων. Η Αφροδίτη της Μήλου καθώς και πολλά αγάλματα και ναοί στη Δήλο και γενικά σε όλη την Ελλάδα, χτίστηκαν από μάρμαρο από τη Πάρο. Επομένως είναι ένα μέρος το οποίο μπορείτε να θεωρήσετε ως ιστορικό αξιοθέατο και αξίζει να το επισκεφτείτε.
Πίσω από το βουνό όπου βρίσκεται το αρχαίο λατομείο, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσης μικρό αλλά γραφικό χωριό Κώστος.  

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!      



Σχόλια

Τα Brands Μας