Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Μάρμαρα

Τα Μάρμαρα Πάρου βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Το πανέμορφο αυτό χωριό έχει χτιστεί σε μια μεγάλη πεδιάδα μαζί με άλλα δυο χωριά, τη Μάρπησσα και το Πρόδρομο. Τα Μάρμαρα πήραν το όνομα τους από το μάρμαρο που βρέθηκε στην περιοχή και χρησιμοποιήθηκε για το χτίσιμο των εκκλησιών και σπιτιών του χωριού στο παρελθών. Η αρχιτεκτονική των Μαρμάρων είναι τυπικά κυκλαδίτικη. Λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα και πόρτες, πολλά από αυτά αρχοντικά, πανέμορφες εκκλησίες όπως η Κοίμηση της Θεοτόκου και η Πέρα Παναγιά η οποία βρίσκεται ανατολικά του χωριού και είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο των Μαρμάρων.
Το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, μόλις 2 χιλιόμετρα, από την παραλία του Μώλου, μιας μεγάλης σε μήκους αμμουδιάς εντός μεγάλου κόλπου, ο οποίος δεν έχει επηρεαστεί από την τουριστική ανάπτυξη της Πάρου. Επίσης νότια του Μώλου, βρίσκεται η παραλία Καλόγερος, της οποίας η άμμος θεωρείται ως φυσικό σπα για το δέρμα. Για να φτάσετε σε αυτήν, χρησιμοποιήστε το μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από το μικρό λιμανάκι του Μώλου.
Τα Μάρμαρα απέχουν 11 χιλιόμετρα από την Νάουσα και 15 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου.  

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



Σχόλια

Τα Brands Μας