Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Μάρπησσα

Η Μάρπησσα είναι άλλο ένα παραδοσιακό χωριό της Πάρου, χτισμένο στην ίδια πεδιάδα με τα χωριά Μάρμαρα και Πρόδρομος, στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Απέχει 11 χιλιόμετρα από την Νάουσα και 16 χιλιόμετρα από την Παροικιά. Η Μάρπησσα, με τα πλακόστρωτα στενά και κρυμμένες εκκλησίες, διατηρεί την παράδοση και την κουλτούρα του κυκλαδίτικου χωριού. Αν και δεν έχει επηρεαστεί από την τουριστική ανάπτυξη της Πάρου, στην Μάρπησσα θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η διαμονή σε αυτό το όμορφο μέρος είναι συνώνυμο με την απόλυτη ησυχία και χαλάρωση. Κοντά στην Μάρπησσα υπάρχουν οι γνωστές παραλίες της Πάρου, όπως ο Μώλος, ο Καλόγερος, ο Λογαράς και η Πούντα. Επίσης, μόλις 1,5 χιλιόμετρα από την Μάρπησσα βρίσκεται το Πίσω Λιβάδι, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, γεμάτο με ταβέρνες οι οποίες έχουν παράδοση στο να σερβίρουν πεντανόστιμα πιάτα φρέσκων ψαριών και θαλασσινών.
Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Μάρπησσα, μπορείτε να εξερευνήσετε το Μουσείο Γλυπτών Περαντινού, να βγάλετε φωτογραφίες δίπλα από τους μύλους στην πλατεία και να επισκεφτείτε την Εκκλησία της Μεταμορφώσεως η οποία χτίστηκε κατά την Βυζαντινή περίοδο. Επίσης, το βουνό που μοιάζει με κώνο, το οποίο θα βλέπετε από την Μάρπησσα, ονομάζεται Κέφαλος και στην κορυφή του θα διακρίνεται το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε την μαγευτική θέα τόσο της ανατολικής ακτής της Πάρου, όσο και της δυτικής ακτής της Νάξου. Υπάρχει ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό και φτάνει έως την κορυφή αλλά εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μεταφορικό μέσο.
Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το χωριό την Μεγάλη Παρασκευή, οπότε πραγματοποιείται μεγάλο γλέντι. 
Αν ο χρόνος δεν σας πιέζει, μπορείτε να κάνετε μια στάση στην Μάρπησσα για να δροσιστείτε, γυρνώντας από κάποια παραλία της ανατολικής Πάρου. 
  

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



Σχόλια

Τα Brands Μας