Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Δρυός

Ο Δρυός Πάρου βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, 23 χιλιόμετρα από την Παροικιά και 17 χιλιόμετρα από την Νάουσα. Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό διαθέτει μερικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες που «ανεφοδιάζονται» καθημερινά με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και μικρές παραλίες. Η κεντρική παραλία του Δρυός, είναι μια αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά, δίπλα στο μικρό λιμανάκι του χωριού. Κατά μήκος της ακτογραμμής θα βρείτε και άλλε μικρές ανοργάνωτες παραλίες οι οποίες αποτελούνται κυρίως από βότσαλα. Μόλις 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δρυός, βρίσκεται η γνωστή παραλία Χρυσή Ακτή, η οποία κάθε καλοκαίρι προσελκύει χιλιάδες λάτρες του windsurfing και kitesurfing . Από την άλλη μεριά του χωριού, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, βρίσκεται η παραλία Λολαντώνης.
Ο Δρυός δεν έχει τα στενά παραδοσιακά σοκάκια που συνηθίζεται να βλέπουμε. Πολλά από τα σπίτια στο χωριό βρίσκονται περικυκλωμένα από κήπους με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή.  Η περιοχή αυτή της Πάρου, έχει επίσης αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στο Δρυός βρισκόταν ένα αρχαίο λιμάνι του νησιού. Επίσης κοντά στο χωριό υπάρχει το Σπήλαιο των Δαιμόνων. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας