Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Μοναστήρι

Το Μοναστήρι είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Πάρου. Βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό σημείο του νησιού, σε ένα από τα βορειότερα τμήματα της Πάρου, στο ακρωτήρι απέναντι από την Νάουσσα και η παραλία Μοναστήρι είναι στραμμένη στο Κόλπο της Νάουσσας. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και 7 χιλιόμετρα από την Νάουσσα.
Ονομάστηκε έτσι επειδή πάνω από τη παραλία δεσπόζει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Δέτη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παραλία βρίσκεται στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου της Πάρου.
Το Μοναστήρι αποτελείται από άμμο και είναι πολύ καλά οργανωμένη. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ, του οποίου οι εγκαταστάσεις επιπλέουν και προσφέρουν πολλές επιλογές όπως θαλάσσιο σκι, μπανάνα, θαλάσσιο ποδήλατο και άλλα. Οι πιο αθλητικοί επισκέπτες της παραλίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο beach volley. Το Μοναστήρι είναι δημοφιλές κυρίως μεταξύ της νεολαίας και είναι πολυσύχναστη τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο η παραλία είναι κατάλληλα για παιδιά γιατί τα νερά είναι ρηχά για αρκετές εκατοντάδες μέτρα.
Στο βόρεια τμήμα του Μοναστηρίου υπάρχουν βράχια τα οποίο ευνοούν του λάτρες της μάσκας. Οπότε αν είστε ένα από αυτούς, σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Επειδή το Μοναστήρι βρίσκεται σε κόλπο, είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους και δεν έχει ποτέ κύματα. Για τον λόγο αυτό θα δείτε πολλά σκάφη πολυτελείας αγκυροβολημένα στον κόλπο.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνετε με δυο τρόπους, ή μέσο του ασφαλτόδρομου στο τέλος του οποίου θα βρείτε άνετο παρκινγκ ή με ένα από τα παραδοσιακά καΐκια που εκτελούν τακτά δρομολόγια από το λιμάνι της Νάουσσας.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας