Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Λωλαντώνης

Ο Λωλαντώνης είναι μια πανέμορφη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές της Πάρου. Απέχει 22 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού και 19 χιλιόμετρα από την Νάουσσα. Ο Λωλαντώνης είναι μια παραλία η οποία δεν έχει ακόμα «ανακαλυφτεί» από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της Πάρου. Είναι όμως αρκετά δημοφιλή για τους ντόπιους και κυρίως αυτούς που μένουν στο νότιο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με φήμες, η παραλία πήρε το όνομα της από την ταβέρνα (του Λωλαντώνη) η οποία βρίσκεται πάνω από την παραλία.
Ο Λωλαντώνης βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό κόλπο και είναι στραμμένος προς τα νότια, ως εκ τούτου τις καλοκαιρινές μέρες που επικρατούν βόρειοι άνεμοι, η παραλία είναι προστατευμένη και δεν έχει κύματα. Αποτελείται από ψιλή άμμο και είναι κατάλληλη για παιδιά τα οποία μπορούν να παίξουν άφοβα. Τα νερά εδώ είναι γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα και προσφέρουν αξέχαστες βουτιές. Επειδή αριστερά και δεξιά υπάρχουν βράχια, μπορείτε να έχετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα. Δεν θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά υπάρχουν δένδρα τα οποία φτάνουν έως την άμμο που προσφέρουν φυσική σκιά. Αν διαθέτετε όμως δική σας ομπρέλα, σας προτείνουμε να την πάρετε μαζί σας. Τις μέρες με καλή ορατότητα θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας με θέα το νησί της Ίου.
Πάνω από τον Λωλαντώνη υπάρχουν δυο φανταστικές ταβέρνες. Αν όμως θέλετε περισσότερες επιλογές σε φαγητό ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπορείτε να επισκεφτείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό του Δρυού, 2,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της παραλίας.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



 

Σχόλια

Τα Brands Μας