Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Παραλιες / Χρυσοπηγή - Σιφνος Παραλιες

Χρυσοπηγή βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Η Σίφνος είναι γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα μοναστήρια της, αυτό της Χρυσοπηγής όμως είναι το πιο γνωστό και εντυπωσιακό. Το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής χτίστηκε το 1650, πάνω σε ένα ακρωτήρι το οποίο είναι ουσιαστικά ένας βράχος, ο οποίος είναι αποκεκομμένος από την Σίφνο με μία ρωγμή κατά όλο το πλάτος του. Η Χρυσοπηγή είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Σίφνου το οποίο ταξιδεύει με θαυμασμό σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει να θαυμάσει από κοντά κάθε επισκέπτης της Σίφνου.
Κοντά στην Χρυσοπηγή βρίσκεται η παραλία Αποκοφτό. Αποτελείται από άμμο, πεντακάθαρα νερά τα οποία σπάνια έχουν κύματα, καθώς η παραλία βρίσκεται σε κόλπο, και δεν είναι οργανωμένη. Για να προστατευθείτε από τον ήλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκιά των δένδρων τα οποία φτάνουν σχεδόν έως την θάλασσα. Οι λάτρες των καταδύσεων με μάσκα μπορούν να εξερευνήσουν τον υποθαλάσσιο κόσμο αριστερά και δεξιά της παραλίας, όπου υπάρχουν βράχια, αλλά και να κάνουν τον κύκλο της Χρυσοπηγής.
Από το βόρειο τμήμα του Αποκοφτού, ξεκινάει το μονοπάτι Φάρου-Χρυσοπηγής. Αν το ακολουθήσετε, θα φτάσετε στο λιμανάκι του Φάρου με τις τρεις παραλίες του. Εκεί υπάρχουν γραφικές ταβέρνες, γνωστές για την εξαιρετική ποιότητα των πιάτων τους και την φιλοξενία των ιδιοκτητών τους. 
Στην Χρυσοπηγή μπορείτε να βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες και παραδοσιακές ταβέρνες.
Προς την περιοχή εκτελούνται δρομολόγια τοπικών λεωφορείων από τις Καμάρες και την Απολλωνία.
Τρία χιλιόμετρα νότια της Χρυσοπηγής, βρίσκεται η γνωστή παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο της Σίφνου. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σίφνο και τις παραλίες της Σίφνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σίφνου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας