Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Παραλιες / Φάρος - Σιφνος Παραλιες

Ο Φάρος είναι άλλος ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Απολλωνία και 13 χιλιομέτρων από τις Καμάρες, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σίφνου.
Στην περιοχή και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται τρεις παραλίες, η παραλία του Φάρου στη μέση, η Φασολού νότια και το Γλυφό βόρεια. Και οι τρεις αποτελούνται από άμμο, δεν είναι οργανωμένες και διαθέτουν ήσυχα και πεντακάθαρα νερά. Δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την σκιά των δένδρων, αν φυσικά δεν σας πρόλαβε κάποιος άλλος επισκέπτης.
Στο Φάρο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και η διαμονή σας εκεί, θα χαρακτηριστεί από την απόλυτη ησυχία και ηρεμία. Αν δεν μένετε στο Φάρο, πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα πιάτα και την θέα των ταβερνών της περιοχής.
Ο Φάρος στο παρελθόν αποτελούσε το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και εκεί βρίσκονταν τα περισσότερα εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Ίσως εκεί, γεννήθηκε και αναπτύχτηκε αυτή η χαρακτηριστική για την Σίφνο τέχνη.
Αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι στο Θεατράκι του Φάρου, τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.
Από τον Φάρο μπορείτε, χρησιμοποιώντας το μονοπάτι Φάρου-Χρυσοπηγής, να φτάσετε στην παραλία Αποκοθτού και στη Χρυσοπηγή που αποτελεί το πιο γνωστό μέρος της Σίφνου.
Προς το Φάρο εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από την Απολλωνία και τις Καμάρες. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σίφνο και τις παραλίες της Σίφνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σίφνου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας