Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Παραλιες / Πλατύς Γιαλός - Σιφνος Παραλιες

Ο Πλατύς Γιαλός είναι η πιο γνωστή παραλία της Σίφνου. Βρίσκεται στις Νότιες ακτές του νησιού, 9 χιλιόμετρα από την Απολλωνία η οποία είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου και 14 χιλιόμετρα από το τις Καμάρες, το κεντρικό λιμάνι του νησιού.  Ο Πλατύς Γιαλός είναι ένα τουριστικό θέρετρο της Σίφνου. Στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις οι οποίες ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Οι επιλογές για διανυκτέρευση είναι πολλές, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες, καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των τουριστών. Στις πολυάριθμες ταβέρνες και εστιατόρια σερβίρονται φανταστικά πιάτα, που τονίζουν τις τοπικές γαστρονομικές εμπνεύσεις, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες του νησιού το γιατί η Σίφνος θεωρείται κυκλαδίτικος γαστρονομικός παράδεισος. Υπάρχουν επίσης mini markets, τουριστικά γραφεία και καφετέριες οι οποίες τις βραδινές ώρες μετατρέπονται σε μπαράκια.
Η παραλία είναι αμμώδης και οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, κέντρο θαλάσσιων σπορ και beach bars. Σε κοντινή απόσταση από τον Πλατύ Γιαλό, βόρεια της παραλίας, βρίσκεται η Παναγία του Βουνού, ένα μοναστήρι το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και να βγάλετε φωτογραφείς με αξέχαστη θέα. Ο Πλατύς Γιαλός βρίσκεται επίσης, κοντά σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Σίφνου, τη Χρυσοπηγή, η οποία είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων ανατολικά της παραλίας.
Προς τον Πλατύ Γιαλό εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από όλα τα χωριά της Σίφνου.
 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σίφνο και τις παραλίες της Σίφνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σίφνου μέσω του live chat!  



 

 

Σχόλια

Τα Brands Μας