Έχεις απορία για τα Χανιά?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Χανιά / Χανια Παραλιες / Μπάλος

Ο Μπάλος δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες παραλίες των Χανίων, αλλά μια από της καλύτερες της Ελλάδας. Το εξωπραγματικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς, το οποίο ανήκει στο προστατευόμενο πρόγραμμα Natura, αποτελεί το διαμάντι της Κρήτης. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού 52 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Η παραλία αποτελείται από λευκή ψιλή άμμο που θυμίζει πούδρα και σε μερικά σημεία έχει ροζ απόχρωση η οποία προέρχεται από σπασμένα κοχύλια του Λιβυκού, λευκά και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά.
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου δεν είναι μόνο πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους. Το τοπίο προσελκύει πολλά είδη πουλιών, τις Μεσογειακές φώκιες και τις χελώνες Caretta-Caretta.
Έξω από την βραχώδη περίφραξη της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, τα νερά είναι πιο βαθιά και κατάλληλα για καταδύσεις.
Ο καλύτερος και ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο Μπάλο, είναι με τα καραβάκια που έχουν ως αφετηρία το λιμάνι Κίσσαμου. Τα καραβάκια αυτά κάνουν μια στάση στο εντυπωσιακό νησάκι Ήμερη Γραμβούσα πριν φτάσουν στο Μπάλο. Εάν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο τύπου jeep, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να επισκεφθείτε την παραλία οδικώς, ο χωματένιος δρόμος είναι δύσκολος και είναι μεγάλη ταλαιπωρία.
Στον Μπάλο δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για αυτό πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετό νερό, κάποιο γεύμα ή σνακ και καπέλο.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για τα Χανιά και τις παραλίες στα Χανιά, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο των Χανίων μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας